2011-04-18
星期日晚訂左台, 唔係好多人都唔係第一次去食, 因為尋晚落大雨, 好悶熱, 想食salad唔知有冇人好似我咁, 專登比正價食salad做main course又好似好唔底咁, 所以就去左178蚊任食.一坐低校係ceasar salad啦!太正喇!加多個parma ham salad, 感覺好fresh唔知叫左幾多碟.仲有佢個芝士局蠔又係好好食.我自己都差唔多食左成打呀!wakaka意大利生牛肉又係好新鮮, 食倒牛的甜味田螺就真係唔得喇.好似白烚咁.完全冇味可言.得個大堆頭.但係堅唔好食囉.仲有個燒牛肉加吞拿魚汁, 個汁好好味呀!不過d牛肉鞋爆主菜, 其實去過幾次, 我既建議係, 兩三個人最多叫一兩碟粉類好喇!佢會勁大碟,同埋唔係幾好食.唔食曬又好似唔係幾好同埋好似冇咩配料!另外, 香草羊仔脾同牛尾骨都好好食, 叫左兩round.其他燒牛肉就唔得喇, 好"un", 魚果d都唔得, 好鞋同好雪藏甜品一人限叫一個. 我地岩岩三個人一人一個.我次次都一定係食佢個chocolate mousse!好濃朱古力味, 唔太甜, 真係好ok!木康布din, averagetiramisu, 直頭係差呀我
所以就去左178蚊任食.
唔知叫左幾多碟.
意大利生牛肉又係好新鮮, 食倒牛的甜味
仲有個燒牛肉加吞拿魚汁, 個汁好好味呀!不過d牛肉鞋爆
佢會勁大碟,同埋唔係幾好食.唔食曬又好似唔係幾好
同埋好似冇咩配料!
另外, 香草羊仔脾同牛尾骨都好好食, 叫左兩round.
甜品一人限叫一個. 我地岩岩三個人一人一個.
木康布din, average
tiramisu, 直頭係差呀我覺得.
係好有酒味, 但中間果層"海棉"好似太多.tiramisu應該係creamy感多, 蛋糕感少家嘛!
芝士味冇, 唔夠creamy, 好似食件索曬酒既海棉咁.
另外想講下服務
雖然唔係高級餐廳, 但係都唔應該請個廣東話唔咸唔淡既伙記做西餐啦.
大陸人serve我其實冇所謂, 但應該叫佢讀熟餐牌先開始返工嘛!
我叫樣樣野佢都聽唔明.一定要我指住向個牌比佢睇.感覺服務唔係幾好囉
雖然tiramisu同pasta唔得, 但係其他野都ok. 建議主要食頭盤d野, 就會底返曬!