2018-06-28
今日晚上要在觀塘上堂,黎到食個早晚餐。之前見到這間餐廳好多客人話好食又舒適,所以來試一試。這間在觀塘地鐵站附近,在業發一期有一條樓梯行上去,已經係好特別的樓梯,好似入咗一個魔法藝術世界,好多好靚的圖畫及設計入到去,好大的餐廳!好多座位及枱子好舒服的梳化及環境,好光猛又好多特色設計;輕快的音樂下,品嚐美食,又輕鬆又享受,可以放工後好好放下所有憂慮這裡午餐分一、三、五及二、四的,可以讓客人有更多不同選擇。但原來都有12個選擇,我叫了B8鯰魚柳配薯蓉沙律!我喜歡餐湯,所以加了$10我選了紅湯(雜菜湯),好香濃又有好多紅蘿蔔及蔬菜,酸味濃,好開胃麵包熱熱的,好鬆軟又有粒粒麥香,配合餐湯,吸收了雜菜湯的好濃,好夾香煎鯰魚柳配薯蓉沙律跟酸辣皮椒汁好大份好豐富!未食已經好吸引人啦鯰魚柳外皮微脆,魚柳好香軟又滑滑的口感,魚柳好長的一條!配上酸辣皮椒汁,酸酸甜甜又有皮椒的口感,好夾又中和肉的膩,好適合夏天喔薯蓉好似雪糕一樣,好滑好軟好香又飽肚!沙律好清新又健康,配上黑醋汁,開胃之選選擇了熱蜜桃紅茶,好香蜜桃味,不會太甜,剛剛好
香煎鯰魚柳配薯蓉沙律跟酸辣皮椒汁
好大份好豐富!未食已經好吸引人啦
選擇了熱蜜桃紅茶,好香蜜桃味,不會太甜,剛剛好