2014-02-16 535 瀏覽
食完飯,想食翻個糖水,就同老婆去左屋企樓下的滿記(屯門)外賣碗渣咋糖水。回家后,見到碗糖水系純白色,有芋頭同埋好多西米,心想可能比錯左個芋頭西米露,就落翻樓下間滿記要求更換。 落到去,一同阿姐講,個阿姐即刻話 ’呢碗系渣咋‘,之候就用只匙更起勢o甘’筆‘碗野,問我見吾見到有豆 (有少少)。之後仲有一两個男員工走過來,話 ‘D渣咋系o甘架啦’。好似凶緊我o甘。。。。同埋碗野比人玩完,我都費事再拎走,叫人比過碗我,又驚被加料。老實,一碗糖水值幾錢? 一碗23蚊渣咋糖水,利潤系唔系真系少到無錢買豆? 一碗對滿記來講所謂‘正常的渣咋’,竟然系得两粒豆?同埋只系想換碗似樣的渣咋,就好似如臨大敵o甘。經過今次個經驗,我同老婆都决定吾會再去滿記,費事比人再當傻仔。再奉勸大家,滿記已經唔似當年,而家已經差左好多

2014-02-15
10 分鐘 (外賣自取)
$23 (其他)