2023-10-21
位於尖沙咀海港城入面既花圖,餐廳裝修華麗,感覺奢華氣派有格調!主打食特色中菜,無論係食材質素以至食物賣相皆同樣高質,十分推薦💗脆皮和牛配香橙柚子醬外皮整得好酥脆,和牛則好軟淋,做到外脆内軟嘅口感,和牛味道濃郁,肉質嫩滑,點上香橙柚子醬味道酸酸甜甜,可中和油膩感,配搭剛好💗爵士湯個盅非常霸氣,係石敢當造型既器具!內裡既湯真係好驚喜,係龍蝦蜜瓜湯!超級足料,面頭大大塊花膠,仲有螺頭同雪梨,龍蝦味道突出,帶有微微蜜瓜清甜味,味道真係有驚豔到我,真係好好飲💗流沙黃金銀雪魚銀雪魚肉質鮮嫩,炸得好酥脆,每件都沾滿鹹蛋黃粒,鹹蛋黄香味好突出好惹味,外脆內軟嫩,口感十分好,而且份量都好多,有六大件!💗濃湯瑤柱花膠浸菜苗湯汁味道濃郁,好香嘅鮑汁味道,配料相當豐富,鋪滿花膠、瑤柱同冬菇絲,配搭豆苗味道好夾💗龍蝦膏海膽炒飯海膽味道鮮甜,炒飯粒粒分明,顏色呈黃金色,賣相好靚💗蜜瓜甘露最後甜品以蜜瓜西米露作結,西米煮到剛好,蜜瓜西米配埋柚子,味道清新💗Sexy Mama以菠蘿汁、熱情果及火龍果同雪碧製成,整體味道係熱情果味,酸酸甜甜好醒胃💗Bubble Colada賣相好特別,以菠蘿冧酒、椰奶和菠蘿汁等製成,配
💗脆皮和牛配香橙柚子醬
💗爵士湯
💗流沙黃金銀雪魚
💗濃湯瑤柱花膠浸菜苗
💗龍蝦膏海膽炒飯
海膽味道鮮甜,炒飯粒粒分明,顏色呈黃金色,賣相好靚
💗蜜瓜甘露
💗Sexy Mama
💗Bubble Colada
賣相好特別,以菠蘿冧酒、椰奶和菠蘿汁等製成,配上綠色斑蘭泡泡,好適合打卡!