2018-02-28 80 瀏覽
同朋友行完潮流特區,都夠鐘食晚餐,驚再晏啲多人,咁就6點幾決定搵餐廳,又費事上網搵,就諗住一路行睇下邊間岩就入,咁正常都近近地走去女人街啦行到去過左幾間,朋友就停低左,睇左menu就入左間冰室喇我地2個叫左一個飯一個意粉,同小食飯同意粉餐有野飲同蒜蓉包同餐湯送個蒜蓉包焗到好鬆脆,蒜蓉味好香,好味黑松茸忌廉三文魚意大利飯送到黎都呆一呆,因為多數都會用煙燻三文魚,意大利飯本身偏硬會比較好食,咁飯硬度剛好,但略微黏口,黑松茸味道比教淡,三文魚無咩味,有啲乾,有啲失望XO醬鮮蝦炒意粉鮮蝦唔入味,淡既,但意粉炒到岩岩好,麵唔會太乾太硬,味道亦都唔錯日式蟹肉薯餅蟹肉或蟹柳之類既食唔出,但薯餅薯泥好好味,入口溶化,外面炸到好香脆,外脆內軟呢間冰室既野ok既,坐位都舒服,梳化櫈,侍應服務都唔錯,但如果食物質素同價錢黎計,就好似比較貴左少少,但整體都ok既

行到去過左幾間,朋友就停低左,睇左menu就入左間冰室喇
我地2個叫左一個飯一個意粉,同小食

飯同意粉餐有野飲同蒜蓉包同餐湯送
個蒜蓉包焗到好鬆脆,蒜蓉味好香,好味

黑松茸忌廉三文魚意大利飯

XO醬鮮蝦炒意粉