2023-01-26
女人街除咗係遊客必到地方, 其實都係香港人搵食地方, 一向都知女人街入邊多嘢食, 而且經濟實惠, 好多都大排長龍, 今日跟朋友黎到呢間食韓國嘢, 好彩朋友早少少黎到攞咗位, 唔係又要大排長龍了! 一係到去餐廳就好有韓feel, 牆上以霓虹燈布置, 再加上raw raw 地既工業裝修風格, 都幾有style, 餐廳都幾多選擇, 有串燒、炸雞、泡菜鍋、石頭鍋飯、連生蠔都有, 好滿足 😋🥢生蠔半打 生蠔好大隻, 厚肉新鮮, 肉質爽口, 重海水味, 啱晒重口味的朋友 🥢韓川燒肉拼盤(豬牛雞)+韓式秘製魔鬼辣醬(BB辣) 呢個拼盤好正, 上枱時有個火爐仔熱住, 包保唔會凍, 而且有雞牛豬比你揀, 配上秘製辣醬及生菜包黎食好惹味, 食得辣既朋友可以挑戰魔鬼辣, 小辣是還好, 增添惹味 🥢芝士牛油燒帶子 芝士香濃, 好惹味, 而帶子燒的時間掌握得剛剛好, 沒有過熟變老😋🥢溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 以石鍋上枱, 上枱時還是熱焫焫的, 烏冬彈牙又滑, 芝士湯有淡淡的芝士香味, 唔會太漏, 但好好creamy, 所以我成個湯都飲晒 😂配上彈牙虎蝦,好味😋 🥢韓國米酒(白香桃味) 呢個味既韓國米酒好香, 淡
🥢生蠔半打
🥢韓川燒肉拼盤(豬牛雞)+韓式秘製魔鬼辣醬(BB辣)
🥢芝士牛油燒帶子
🥢溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬
🥢韓國米酒(白香桃味)
呢個味既韓國米酒好香, 淡淡的白桃香味, 酒精濃度不高, 啱晒同朋友一齊傾一齊飲🍻