2023-03-08 43 瀏覽
今次約咗朋友去尼一間喺女人街入邊嘅Cafe,一入到去就見到裝修有別於女人街其他餐廳,完全係文青feel,非常之適合打卡,上層最後有兩台係榻榻米,打卡一流,但記得訂枱嘅時候要講定食物方面我哋叫咗一個蟹肉明太子流心蛋餅,牛油果煙三文魚法式千層薯,海鹽焦糖肉桂蘋果牛角包窩夫仲有焙茶鮮奶蟹肉明太子留心蛋餅喺呢度嘅招牌菜,基本上見到每一台都會叫,見到個蛋餅份量都唔細,切開就即刻流心牛油果煙三文魚法式千層薯唔好睇佢上到嚟個樣平平無奇,但一層一層嘅千層薯好有口感,而且非常之香,牛油果估唔到份量咁多,起碼有半個大既牛油果海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫尼到已時候熱辣辣,又勁香,唔係死甜,有蘋果既清新,食埋尼個甜品好有滿足感至於焙茶鮮奶就正正常常,但好在有得食有得玩,可以自己調節幾多奶幾又茶,但記得係要凍飲先有整體嚟講非常之滿意呢間餐廳,估唔到女人街都有咁高質嘅cafe,仲有好多菜式想試,絕對次既餐廳

蟹肉明太子流心蛋餅
牛油果,煙三文魚法式千層薯