2023-05-01
補祝朋友生日,去了旺角女人街-Grind Size Coffee ,我之前也來過一次,覺得呢度啲嘢幾好食。門口好大個字 「窮撚賣咖啡 」係佢地嘅招牌,仲有好多特別調製嘅咖啡,飲品今次我哋試咗 :☕️青瓜咖啡☕️☕️焦糖燉蛋咖啡☕️☕️Bailey Mocha☕️食物都好食,同埋D combination 幾特別而出黎味道又好夾,⭐️慢煮牛面頰港式煎腸粉 ⭐️牛面頰煮得好淋好味,個秘製沙爹醬汁好正好惹味⭐️蟹肉明太子蛋餅⭐️一切開D蛋汁就會流出來,都食到唔少蟹肉,蛋整得幾滑,加埋個醬好夾(唔怪之得呢道菜咁多人推薦)⭐️伏特加蕃茄虎蝦意粉⭐️兩隻大虎蝦🦐煮嘅時候開咗少少邊好方便碌殻😙呢個味道都ok 呀,不過我略嫌意粉乾身左啲啲,如果個醬汁可以濕返D就好甜品:🍮不是飲品.檸檬茶 🍮淨係睇名你都會好奇佢係乜東東黎😂其實係用茶味做的心太軟,配好清新檸檬🍋香嘅雪芭👍🏻呢度仲有樓上一層,有個「見字飲啡」嘅Tatami 位,不過我哋上去時有其他客人在用餐中所以冇特別影了。Btw, 我好鍾意佢嘅呢個地圖牆,我住嘅屋企最初裝修完都係貼左世界地圖貼紙牆,不過而家換咗☺️
☕️青瓜咖啡☕️
☕️焦糖燉蛋咖啡☕️
☕️Bailey Mocha☕️ 食物都好食,同埋D combination 幾特別而出黎味道又好夾,
⭐️慢煮牛面頰港式煎腸粉 ⭐️
牛面頰煮得好淋好味,個秘製沙爹醬汁好正好惹味 ⭐️蟹肉明太子蛋餅⭐️
一切開D蛋汁就會流出來,都食到唔少蟹肉,蛋整得幾滑,加埋個醬好夾(唔怪之得呢道菜咁多人推薦) ⭐️伏特加蕃茄虎蝦意粉⭐️
兩隻大虎蝦🦐煮嘅時候開咗少少邊好方便碌殻😙呢個味道都ok 呀,不過我略嫌意粉乾身左啲啲,如果個醬汁可以濕返D就好 甜品:🍮不是飲品.檸檬茶 🍮
淨係睇名你都會好奇佢係乜東東黎😂
其實係用茶味做的心太軟,配好清新檸檬🍋香嘅雪芭👍🏻 呢度仲有樓上一層,有個「見字飲啡」嘅Tatami 位,不過我哋上去時有其他客人在用餐中所以冇特別影了。