2019-07-20
女仔通常都會有幾嚴重嘅選擇困難症,咩都想試一餐但係個胃又唔係特別大😂今次同女仔朋友一齊嚟到呢間女仔gather打卡啱晒嘅餐廳,又可以halfhalf咁嗌唔同菜式,又可以係呢個舒服pinky嘅環境下便傾計😆認真啱晒我哋🤘🏻🤘🏻========================Royal Bossy Set $388========================蟹肉牛油果蘋果青瓜玻璃杯沙律呢個沙律比我嘅感覺係相當清新💛用左即拆爽甜嘅蟹肉,配埋熟度恰到好處嘅牛油果做成牛油果醬一樣,切成片狀嘅青蘋果🍏同清爽嘅青瓜粒爽脆,最後唔少得沙律菜同甜甜地嘅沙律汁😇========================三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律平時煙三文魚嘅凱撒沙律就食得多但係將三文魚設成粒粒造成嘅沙律真係第一次試🤭依款沙律最大嘅特點係佢嘅酸酸地柚子味相當突出,底部仲有幾夠柑橘🍊將柚子同檸檬嘅酸甜味帶得更出🍋========================芝士蟹肉釀蟹蓋(跟餐加$28)拆成一絲絲鮮甜嘅蟹肉同埋融化左嘅芝士混合放入鞋袋裏釀,識識吓仲可以試到切成粒粒嘅洋蔥同埋黑椒等嘅調味,多樣材料互相配合,最重要係佢
Royal Bossy Set $388
蟹肉牛油果蘋果青瓜玻璃杯沙律
三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律
========================
芝士蟹肉釀蟹蓋(跟餐加$28)
拆成一絲絲鮮甜嘅蟹肉同埋融化左嘅芝士混合放入鞋袋裏釀,識識吓仲可以試到切成粒粒嘅洋蔥同埋黑椒等嘅調味,多樣材料互相配合,最重要係佢食落又唔會好油膩同埋好滯,芝士擁躉一定要試試佢🥰
========================
Girl Boss 龍蝦包(跟餐加$28)
去到食龍蝦包出晒名嘅鋪頭又點可以唔試佢嘅龍蝦包呢😍作為麵包迷全晚最滿意嘅就係佢依個龍蝦包🤤佢嘅麵包食落就好似排包一樣咁鬆軟,可以食得出佢有好重好香濃嘅牛油香應該係將麵包均勻搽上又有後先至再攞去焗爐所以口感就會試到皮邊仲有少少脆口嘅感覺🍞麵包中間切開放入拆至一嚿嚿鮮甜肥美嘅龍蝦肉,底部亦有生菜同埋沙律醬夾雜在內🥬如果覺得沙律汁唔夠佢仲會令配上一小疊嘅沙律汁俾你自己加入,認真滿足到麵包迷嘅慾望💕
燒一口安格斯西冷·焗薯粒·烤蔬菜·香草法式牛油汁
牛柳粒切到一口一口嘅size,生熟程度應該介乎七至八成左右,肉質未算好多,識落我就覺得未夠彈牙有少少韌,香草法式牛油汁嘅味道亦都唔夠出眾唔太食得出🤔其他蔬菜例如焗薯粒脆、烤南瓜、粟米等等食落不過不失,不過對於成碟菜增加外觀上加上繽紛顏色就起咗幾大作用嘅😌
========================
Girls分享盤(跟餐加$38)
有選擇困難症嘅女仔又想試多種小食嘅就可以嗌個分享盤👧🏻入面包括shakeshake薯條同番薯條,可以將佢哋放入粉紅色好有少女心嘅shakeshake袋入邊,再加埋甜甜地嘅芝士粉搖一搖再食,入面仲有雞軟骨、餃子、芝士條、雞肉棒等等一次過滿足多個願望🤘🏻 ========================
龍蝦芝士Mac and cheese (跟餐加$38)
可以見到大大隻龍蝦鉗放喺個盆中間,攞起一啖已經可以見到好犀利嘅Morezella cheese拉絲😍risotto上除咗有敲至有少少焦金黃色嘅芝士同蕃茄將兩者混合,飯粒分眀嘅飯之間仲有鮮甜嘅龍蝦肉💛
Teddy Bear $58
佢的確係一杯好有童年回憶嘅嘢飲😭一邊有$1碎朱古力曲奇之外仲有熊仔形餅餅🐻底層仲有朱古力啫喱粒,建議大家快啲食咗啲曲奇,如果唔係就會變淋晒淹沒左係杯嘢飲入邊㗎啦🤣
Thunderstorm $58
顏色黑蚊蚊嘅沙冰原來係茘枝和桃汁混入左竹炭嘅沙冰🥤茘枝嘅味道比起桃味更加突出,沙冰上邊仲有兩粒爽甜嘅荔枝肉🤤
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Girlboss by Master Kama (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #couple #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #美食 #girlboss #masterkama