2023-07-06 3191 瀏覽
6/7/2023(星期四)去食晚飯!叫咗一個焗豬扒飯、兩個扒餐同一個焗石斑飯。上餐時石斑飯變咗海鮮飯。我哋話上錯咗喎(因為對貝殼類海鮮敏感所以好肯定無叫錯)嗰位侍應小姐拎走左之後隔咗一陣拎埋個餐牌同碟海鮮飯返轉頭一嘢車碟飯落枱話:指住個menu話係我哋指住海鮮飯喎。我哋話係石斑飯唔係海鮮飯!佢仲好大聲重覆咁話你指住海鮮飯(餐牌石斑飯同海鮮飯好近)但係全枱人都好清楚係話石斑飯。仲要講咗兩次!跟著佢好悔氣咁話同你換囉!我哋話唔使喇!取消個飯啦!(驚你加料啊姐姐)😡當然有同西裝疑似經理講返啦!經理都好有禮貌咁回應!真係幾有兒時回憶、幾有情懷、接待員姐姐幾咁有禮都唔會再幫襯!
2023-07-06
慶祝紀念