2021-04-23
🌕Hello我係Moon🌕樓上鋪發展一日千里,有時真係要落足功夫去找尋自己想食到嘅餐廳。😚而今次搵到嘅餐廳最特別嘅地方就係給你一個女僕的體驗🤪入到去就會見到幾個女僕熱情招呼,😚情況就好似動漫入面嘅僕人及管家。😌當然啦都要遵守返一啲規則例如唔可以大聲嗌(要叫人嘅話要用枱面上嘅鐘搖一搖)😇另外呢一度影相嘅話都有一啲規矩(例如未經女僕同意都唔可以同佢影相)🥰咁當然都要試吓佢哋嘅手勢啦😙芝士大啡菇意式飯:🤩如果要用一個詞語嚟形容嘅話相信絕對會係香醇。香就係芝士同埋大飛菇帶出嚟嘅香味,🥳至於純就係除咗簡單配料之外就冇其他額外調味料。😏risotto 講求嘅就係粒粒分明但又要飽滿同埋每一粒都要水潤,😎呢一度識到嘅除咗係以上所提及嘅條件之外更重要就係有白汁包住,所以厚度突出,🤪大啡菇固然要用新鮮嘅,新鮮嘅時候咬落去絕對會有多汁嘅狀態。😚簡單嘅色彩帶出嚟嘅就係無窮嘅回甘😛🌕最後MoonMoon 感覺真係幾特別,始終香港都比較少呢一類特色嘅餐廳 🌕
咁當然都要試吓佢哋嘅手勢啦😙
芝士大啡菇意式飯: 🤩如果要用一個詞語嚟形容嘅話相信絕對會係香醇。 香就係芝士同埋大飛菇帶出嚟嘅香味,🥳至於純就係除咗簡單配料之外就冇其他額外調味料。 😏risotto 講求嘅就係粒粒分明但又要飽滿同埋每一粒都要水潤,😎呢一度識到嘅除咗係以上所提及嘅條件之外更重要就係有白汁包住,所以厚度突出, 🤪大啡菇固然要用新鮮嘅,新鮮嘅時候咬落去絕對會有多汁嘅狀態。😚簡單嘅色彩帶出嚟嘅就係無窮嘅回甘😛