2011-05-17 27 瀏覽
話說今晚同家姐一齊去元朗既金水壽司食Dinner諗住都幾多人話好~去試下la~睇完餐牌叫野食la~揮極手都冇人應~後尾終於都有個四眼仔見到我la~佢示意佢見到我之後都仲要同人吹水過咗3-4 mins先過黎同我落訂仲要問我"落咗訂未?"心諗~呢d咩態度黎~你應咗我之後唔過黎同我落單仲要問我order咗野未??唔通你見到d我見唔到既野???算~! 如果野食ok我都唔同你計~2個人叫咗一個芝麻蟹籽沙律 一個日式海鮮拉面 一個黑豚肉滑蛋飯個沙律ok既!之後個飯黎先一食已覺奶野!!炸豬扒既係萬年油 個豬扒係咸既~但係個汁甜到嘔 伴飯d菇係苦既~!!!!!!!!!!!!!都仲未夠~等等等一個海鮮拉面要等成20mins黎咗個拉面係可以成個面餅底都未煮散!海鮮係有d咩呢~半條獅子狗魚蛋 兩細細舊魷魚同一隻手指尾咁大既蝦~!咁要等20 mins!!??真係好唔明~!本小姐都諗住算la~同家姐一齊食飯唔好搞咁多事~埋單走人~點知又係嗰個四眼仔黎收我哋單~我: 意見箱響邊丫??佢:你放響度la~(指住埋單本野)我:咁你經理響邊呢??佢:你鐘意咪過去放低lo~我我即火了)咩叫我鐘意呀??你呢d咩態度?? 我鐘
話說今晚同家姐一齊去元朗既金水壽司食Dinner

諗住都幾多人話好~去試下la~

睇完餐牌叫野食la~

揮極手都冇人應~

後尾終於都有個四眼仔見到我la~

佢示意佢見到我之後都仲要同人吹水

過咗3-4 mins先過黎同我落訂

仲要問我"落咗訂未?"

心諗~呢d咩態度黎~

你應咗我之後唔過黎同我落單仲要問我order咗野未??

唔通你見到d我見唔到既野???

算~! 如果野食ok我都唔同你計~

個沙律ok既!

之後個飯黎先一食已覺奶野!!

炸豬扒既係萬年油 個豬扒係咸既~

但係個汁甜到嘔 伴飯d菇係苦既~!!!!!!!!!!!!!

都仲未夠~等等等

一個海鮮拉面要等成20mins

黎咗個拉面係可以成個面餅底都未煮散!

咁要等20 mins!!??

真係好唔明~!

本小姐都諗住算la~

同家姐一齊食飯唔好搞咁多事~埋單走人~

點知又係嗰個四眼仔黎收我哋單~

我: 意見箱響邊丫??

佢:你放響度la~(指住埋單本野)

我:咁你經理響邊呢??

佢:你鐘意咪過去放低lo~

我即火了)咩叫我鐘意呀??你呢d咩態度?? 我鐘意唔比錢得唔得呀??

之後有個哥哥仔走埋黎問我咩事~我講完之後叫佢staff黎同我道歉

如果唔係件事唔會就咁完~

丫哥哥仔見搞唔掂轉頭叫咗個肥哥哥黎~

睇怕係高級d既~

又黎問我咩事~

我講完之後竟然話佢都有了解過件事~

個四眼仔講既唔係咁~相信係溝通上既問題

呢個時候連我家姐都出聲話唔係喎你staff態度真係有問題~

之後個肥哥哥就咁同聲我講唔好意思就想算數~

見在家姐都想快d返屋企~

我都唔同佢哂時間~

有呢d丫頭就有呢d staff!!!

如果唔係家姐響度~! 我有排同佢玩~!!!!

金水壽司~唔會有下次lo!!!!!!
2011-05-15