2023-12-22
#燒肉而今 係第二次黎食 中意佢空間感十足環境 食物質素同服務態度都有水準今次同朋友一人一個lunch set 再追加一份牛舌午餐menu除左燒肉仲有壽喜燒同丼飯烏冬等我地就怕太膩所以叫左一個燒肉一個壽喜燒• 極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食• A5黑毛和牛壽喜燒定食兩款都己包括沙律 湯 珍珠米 茶碗蒸 漬物 同抹茶蕨餅燒肉盛合有成10塊 對一個人黎講份量都唔少我地兩個share就啱啱好一共有四個部位 三角腹肉 牛柳 西冷 肩胛三角腹肉同西冷都相對油脂分布較高 入口即融🤤另外兩款就無咁肥 牛味相對較濃🐮壽喜燒係廚房煮好成煲上枱 飲埋湯暖下胃好舒服薄切和牛好軟嫩 沾蛋汁配飯食一流最後仲有甜品作完美句號🫶🏼📍燒肉而今by富小路やま岸 @yakiniku_jikon尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 6樓603號舖🌎#iam尖沙咀foodaholic#hkyakiniku #tstfood #hktst #hkwagyu #tstfoodie #tsimshatsui #tsimshatsuifood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港 #香港美食 #和牛 #香港燒肉 #香港和
環境 食物質素同服務態度都有水準
最後仲有甜品作完美句號🫶🏼
📍燒肉而今by富小路やま岸 @yakiniku_jikon
尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 6樓603號舖
🌎#iam尖沙咀foodaholic
#hkyakiniku #tstfood #hktst #hkwagyu #tstfoodie #tsimshatsui #tsimshatsuifood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港 #香港美食 #和牛 #香港燒肉 #香港和牛 #日本 #日本料理 #日本直送 #hkfood #hkfoodie #hkdinner #hklunch #hkcelebration