2023-08-28
佢一直都非常崇尚天然新鮮蔬菜、生果,估唔到呢間寵物友善餐廳竟然可以將咁高質嘅食材發揮到淋漓盡致!地點位於新界比較偏遠嘅地方,但沿路指示非常清晰,而且可以安排免費泊車!可以來一個慢活嘅黃昏!室內位置均由冷氣提供,炎炎夏日都可以帶毛孩嚟享受一個悠然嘅下午!而且環境充滿綠色植物感覺非常舒適,園林實景,打卡一流!店內仍有不少有機新鮮蔬果及其副產品販賣,買返啲自用或手信,都係唔錯選擇!場內仲有狗店長坐陣,見到佢哋咁悠然自得,證明店主真係非常寵愛😊有機蔬果汁:蘋果加青瓜+蘋果加紅菜頭~由於果汁都係純天然,蘋果天然嘅果甜中和青瓜同紅菜頭嘅草青味,配搭得直,清爽順喉。蔥油拌麵配滷味~所用配菜、香料及醬汁非常惹味,但可以肯定非味精所致!當中滷蛋滷豆腐都非常入味!並用上肥瘦相間嘅腩位,入口即溶!秘製瑞士雞翼~雞翼嘅口感非常紮實,外皮充滿獨特嘅瑞士汁香味之外,內裏嘅雞肉都非常入味!三文魚沙律~三文魚份量算係非常多,配上「睇得出」嘅新鮮蔬菜,真係令人食慾大增,顏色配搭亦令人胃口大開!自家製蒜蓉法包~法包嘅外皮並唔會𠝹口,質地非常溫柔軟糯,配上大量蒜蓉醬及香草!成件事都非常吸引🤩懷舊蛋花大菜糕~清爽嘅大菜糕真係
有機蔬果汁:
懷舊蛋花大菜糕~清爽嘅大菜糕真係好耐都冇食過,香滑嘅花奶更加令到成件事升上另一個層次!
自家製檸檬芝士蛋糕~芝士蛋糕口感非常特別比較清爽!微酸微甜兩者混和相融!亦係店家自家製!非常新鮮的🫶🏻