2019-08-25
奶奶生日諗住搵間好少少嘅餐廳全家人一齊食餐飯慶祝,本身對中菜興趣不大,但因媽媽們都比較偏向喜歡食中菜,所以就向身邊朋友打聽一下有咩好地方。聽聞呢間餐廳開業短短兩年時間內攞左米芝蓮兩星,朋友試過首推呢間,所以最後決定黎一試真偽。一入到餐廳感覺好有格調,裝修色系以啡色同藍綠色為主色,視覺上整體觀感好舒服,可能因為我地早到左少少,所以餐廳無乜客人,我地可以隨意影下相,不錯😆朋友推介話餐廳招牌菜貴妃雞,黑魚子蟹拑同和牛粒要試,所以二話不說先點左呢三樣之後就叫餐廳員工介紹一下其他菜式,因為好多野都好想試,眼闊肚窄嘅大家不知不覺咁叫左好多野,餐廳員工一直好有耐性講解餐牌上嘅野,媽媽們問題比較多佢地都逐一解答,之後見我地好似點得太多野食又好細心咁提點返我地,最後我地加左幾款小食:椒鹽金磚,陳醋青瓜,滷水豬腳仔,蜜汁豚肉叉燒,一條清蒸東星斑,菜就揀左魚湯海味娃娃菜。大家都食得好開心,條魚一上枱唔記得影相就極速清左,蒸嘅時間控制得啱啱好,肉質嫩滑,好新鮮!睇得出奶奶對餐飯好滿意,全晚一路食一路讚,不單是味覺嘅上滿足,員工服務亦好好,全程好細心咁留意住我地嘅需要,整個晚飯氣氛很不錯,讚👍得知中午有得飲茶食
大家都食得好開心,條魚一上枱唔記得影相就極速清左,蒸嘅時間控制得啱啱好,肉質嫩滑,好新鮮!睇得出奶奶對餐飯好滿意,全晚一路食一路讚,不單是味覺嘅上滿足,員工服務亦好好,全程好細心咁留意住我地嘅需要,整個晚飯氣氛很不錯,讚👍得知中午有得飲茶食點心,奶奶媽媽均表示好有興趣,決定下次要再帶埋屋企人黎試下。