2018-07-16 502 瀏覽
近幾年香港開左好多台式飲品鋪,歇腳亭都算係開得耐既一間,但我係從來未飲過架,咁今日行過見到有學生優惠就買黎飲外。今次買左杯烏茶珍珠奶茶,M$18 L$20,著校服或者有學生證減$2,買左杯大既,叫左半糖走冰。奶精味超重,重到飲完個口有啲唔舒服,半糖個甜度都係偏甜,下次飲既話我覺得微糖都ok。同埋叫走冰杯野個完全唔凍既,室溫咁,因為有啲台式飲者鋪係沖嗰時已經有好多冰浸住,就算以冰都ok凍,但呢間就唔係,所以叫少冰應該會好啲。茶味偏淡,而且唔係好飲得出係烏龍茶。珍珠有咬口,甜度都唔錯,不過有啲痴埋左一齊,搞到飲既時候飲管塞左。整體6/10 分,如果變左鮮奶茶應該會好飲啲,茶味唔會比奶精味遮晒。

烏龍珍珠奶茶