2022-02-13 289 瀏覽
勝香園在中環美輪街2號排檔(係正九記牛腩對面)我記得第一次惠顧,雖然知道好有名但感覺比較舊式,現在已較少這樣的食店好有一種兒時食大排檔的感覺,未必人人都坐得習慣但就帶比我一種親切的感覺。奶茶沁人心脾,其味無窮,端起桌上的奶茶,輕輕地喝上一口,緩緩地滑過舌尖,漫過喉嚨,直達心底,就有如一股暖流浸入,幸福的那種感覺,真是太甜蜜了,那甜甜的味道總能讓我的心飄起來,一瞬間就柔軟到最深處!評分:外賣係無糖比你,你要走甜、少甜記得落單時講清楚三種甜度少甜最適合我除左奶茶哩度仲有個馳名脆脆都好好味首選最好味係牛油檸檬汁蜜糖脆脆,烘得嬌黃酥脆,噴鼻子香(預等時間會耐少少,試過就好值得)評分:然後奶油咖央脆脆、混醬脆脆同奶油脆脆另一款我常食既係通粉蕃茄豬扒通係首選,豬扒入味有咬口,茄湯都幾好,同一定好夠熱,我每次都食都過晒鐘蕃茄雞扒通,雞扒都ok 肉都係彈但無豬扒咁入味蕃茄牛肉通,牛肉肉質都還可以但無特別評分:後記:除左食物外,細心體貼既姐姐係勝香園的一個賣點,我年紀都唔細XD,到拎外賣時總會千叮萬囑,好有婆婆嫲嫲關懷之愛既感覺❤️
勝香園在中環美輪街2號排檔(係正九記牛腩對面)

評分:

外賣係無糖比你,你要走甜、少甜記得落單時講清楚
三種甜度少甜最適合我

除左奶茶哩度仲有個馳名脆脆都好好味
評分:

然後奶油咖央脆脆、混醬脆脆同奶油脆脆

另一款我常食既係通粉
蕃茄雞扒通,雞扒都ok 肉都係彈但無豬扒咁入味
蕃茄牛肉通,牛肉肉質都還可以但無特別

奶茶,蕃茄雞扒通粉
2022-02-11
8 分鐘 (外賣自取)
奶茶,蕃茄雞扒通粉
  • 奶茶、檸蜜脆脆