2017-11-14 180 瀏覽
見Facebook有人介紹呢間新開台灣花茶,今日經過緊係黎試下啦,而且睇左Menu, 招牌既玫瑰妃花雪都只係$25,緊係要試下啦出奇地唔算太多人,呢到除左飲品,都仲有新奇既Pizza, 好似魚香茄子,榴槤,等等,但睇到真身每件啲材料同露出既Pizza皮闊度一樣而且仲要$99既時候,我會選擇呢個機會留比其他人講返野飲,我除左叫玫瑰之外,朋友叫茉莉妃花雪,其實其他台式飲品店都有奶蓋花茶,但就唔會係奶蓋,花茶同沙冰,所以呢個配搭幾得意,而且沙冰都有花茶味,唔會好淡但我覺得茉莉呢杯比較出色,因為個茶底好香不過如果奶蓋再Thick d, 咁就真係100分,呢間真係唔想飲珍珠奶茶時既好選擇順帶一提,買野飲再買pizza係可以減$5,佢地有一件件賣,但我因為佢地外表就已經冇再深究價錢luu

但我覺得茉莉呢杯比較出色,因為個茶底好香

茉莉妃花雪

玫瑰妃花雪
2017-11-04
10 分鐘 (堂食)
茉莉妃花雪
玫瑰妃花雪