2015-11-17
之前都食過小奄列, 係好大份既, 所以今次都陪朋友黎食, 順便試埋其他野, 而且都排住杯奶昔.豉油王雞翼 :果然必叫, 的確夠哂入味, 仲要D肉好滑唔老. 當食到第3隻個時先覺得太咸.但點左個甜辣醬, 就唔會甘咸, 個味仲特別左.火腿小奄列 : 出名大份, 所以價錢都同樣貴返既, 其實都唔係特別好味. 今次仲差過以前.今次唔嫩滑, 中間直頭老左, 有煎蛋脆邊個D 係奄列中間度. 甘厚身緊係有難度啦, 但佢而家退步左.不過以前好咸既, 而家咸度岩岩好. 火腿分量係少左既.同埋我都知冇方包片會轉小餐包, 但我中意方包片.炸鮮蝦/菜肉雲吞 :我問左句可唔可以2溝, 緊係俾人串, 炸鴛鴦丫. 我都唔想玩落去, 心諗咪即係雙併.....(甘記住唔好叫2溝/ 雙併之類, 跟佢炸鴛鴦就冇死錯人架啦 , HAHA)鮮蝦雲吞有2隻蝦, 爽彈好味. 菜肉雲吞好香好香, 菜肉比例都適中. 炸雲吞細細粒, 好易入口. 炸得好香脆, 唔油膩. 食哂都冇問題.阿華田奶昔 :呢杯阿華田奶昔, 係沙冰甘既, 只不過佢阿華田 + 奶既沙冰. 好好飲, 所以都好掛住.好重阿華田, 特濃版甘, 又重奶味. 而且沙冰都夠哂
但點左個甜辣醬, 就唔會甘咸, 個味仲特別左.
不過以前好咸既, 而家咸度岩岩好. 火腿分量係少左既.
同埋我都知冇方包片會轉小餐包, 但我中意方包片.
好重阿華田, 特濃版甘, 又重奶味. 而且沙冰都夠哂凍又滑.
不過又係比以前細杯左, 以前爆哂出黎, 到杯頂架.