2023-08-05
唔算抵食及好味嘅一餐。因為食物味道好一般,相對價錢就會覺得有啲貴。5位叫咗5個餸都食唔晒,可能味道麻麻地及大家唔算太肚餓。叫咗乾蔥豆豉雞 (味道正常,唔係話好惹味,雞肉好靭,份量唔大)露筍山藥炒蓮藕 (蘆筍山藥蓮藕全部都好爽脆,有鑊氣,但蘆筍及蓮藕嘅份量偏少,淮山就食咗好多嚿)酥香鴨 半隻 (鴨皮脆口有少少鹹香鹹香,肉嫩有汁,但同個包好唔夾)蟹子蟹肉燴伊麵 (蟹子蟹肉嘅量都多,味道都鮮甜,但伊麵有啲淋身,如果做到爽口少少就比較好啲。)(唔知咩)魚煲 (魚煲價錢最貴,$398如果冇記錯,有少少湯汁,湯汁好似麵豉湯,同條煎香咗嘅魚都幾夾,但就唔值哩個價錢,唯一食淨好多嘅一味餸,可能係長輩唔鐘意食煎咗嘅魚)埋單$1200,另外一入到去職員有介紹話食穌香鴨,話幾抵食 ,但就唔講有個套餐優惠$398,可以揀兩個餸,好似有龍蝦伊麵,燒鴨?.... 但當時睇晒所有menu 都冇哩個優惠,係我哋落完單之後,出去商場廁所見到有張優惠poster貼係門側邊先知。