2022-09-08
春水堂係台灣品牌,我記得台灣旅行係見過既,個樣都好似幾高級(相比起普通街邊台灣野黎講),咁所以我對佢都有幾大期望。失望:1)可能期望愈大失望愈大啦,太古城呢間春水堂面積都唔細,不過啲位真係迫迫地唔舒服,可能因為防疫要加板,搞到好壓迫,兩個人食真係俾細細張台仔,佢個裝修同價錢我期望係想舒服少少,真心坐得唔舒服就打左個折。2)另外,唔知係咪裝修有問題,吸音超差,變左其實又唔係好多客,但個個客講野就變左街市咁嘈,可能客人質素都有點兒大聲左少少,或者佢室內設計太差,呢樣係耳仔唔舒服。3)職員態度唔係咁親切,可能真係成個環境又嘈又迫,職員既心情都麻麻地,想要杯水都少少黑面唔滿意咁。以上既野都打晒折,餐廳黎講食野先係重點。牛肉麵份量都足,牛肉幾淋,不過唔算太出色。正常一般啦。飲品:鐵觀音珍奶,少見啲既口味,飲落都唔錯。茉香奶茶,茶底唔夠香,味道一般。整體來講,呢個價錢,呢個味道,呢個環境應該有下次既機會都好微。我唔排除其他分店可能裝修好啲無咁迫無咁嘈,但太古城呢間就可一不可再。
失望:
以上既野都打晒折,餐廳黎講食野先係重點。
牛肉麵份量都足,牛肉幾淋,不過唔算太出色。正常一般啦。
飲品:
鐵觀音珍奶,少見啲既口味,飲落都唔錯。
茉香奶茶,茶底唔夠香,味道一般。