(非會員)
2008-02-22 1 瀏覽
第一次寫食評,請多多指教今日(21/2)係元宵節所以就同男朋友一齊黎呢度食上海菜我已經一早訂定位點知去到都係要等有檯埋單先到我地不過都唔係等左好耐(少於10分鐘啦)順帶一提今晚都幾多人食如果冇訂位應該要等二十張檯以上我地叫左小籠包($26), 鱔糊炒拉麵($56), 醉雞($48), 蘿蔔絲酥餅($28), 酒釀丸子($22)小籠包(8分): 好食, 皮薄多汁, 我覺得夠熱, 不過食第一個既時候一拎起個包塊皮就穿左, 其他三個就冇事鱔糊炒拉麵(7分): d麵有粗有幼, 不過都幾好食, 鱔都幾爽口, 只係略嫌成碟野太多油醉雞(6.5分): 就係普通既醉雞咁囉, 冇咩驚喜, 同埋我覺得都幾細碟(可能因為佢算係前菜啦)蘿蔔絲酥餅(5分): 睇menu張相以為會好好食, 點知...... 首先唔夠香脆, 我阿婆屋企樓下間茶樓仲整得好食過佢, 價錢仲平一半有多tim; 其次係裡面唔止蘿蔔絲, 仲有d唔知蔥定菜, 我覺得淨蘿蔔絲應該會好食d酒釀丸子(6分): 我平時好鍾意食酒釀丸子架, 不過覺得今次係最唔好食既一次囉~雖然係好香,但係我覺得太甜啦, 再加上食落口冇咩酒釀味, 同埋唔知點解我覺得佢有
第一次寫食評,請多多指教
今日(21/2)係元宵節
所以就同男朋友一齊黎呢度食上海菜
我已經一早訂定位
點知去到都係要等有檯埋單先到我地
不過都唔係等左好耐(少於10分鐘啦)

順帶一提
今晚都幾多人食
如果冇訂位應該要等二十張檯以上

酒釀丸子(6分): 我平時好鍾意食酒釀丸子架, 不過覺得今次係最唔好食既一次囉~雖然係好香,但係我覺得太甜啦, 再加上食落口冇咩酒釀味, 同埋唔知點解我覺得佢有d杰tim, 不過d丸子都幾彈牙幾好食

值得一提既係d侍應服務都幾好,不斷幫我地加茶(雖然唔係咩特別既茶),同埋我地叫完甜品之後佢主動話幫我地換過隻碗

計埋茶錢$3位同加一, 我地總共食左$205