2023-03-26
聽講茶木重新裝修,用新嘅形象新嘅面貌重新呈現,平時行過德福呢一間裝修望落去好舒適,今晚就去食下台灣嘢啦😍選擇好多,從小食到飲品甚至主菜,花多眼亂,最後喺dinner menu做選擇,加錢升級變成套餐,包埋飲品同埋甜品,再加錢要小食😎上湯櫻花蝦娃娃菜&紅油抄手加錢要咗兩款小食,上湯娃娃菜非常清甜,入味又好稔,紅油抄手好多餡,如果再辣多少少就更好啦👌🏻招牌紅燒牛肉麵食台灣野點少得食signature🐮牛肉煮得非常淋,完全係入口即溶,而台灣闊麵就好煙靭有咬口,湯底非常濃郁又唔會太鹹👍🏼酥炸椒鹽雞扒肉操飯外皮炸得非常之脆,雞扒唔會好厚身,薄薄的雞肉好嫩滑,咬落去一絲絲,係我好鍾意嘅雞扒口感🥰值得一提個糖心蛋係畫龍點睛!櫻花蝦花枝餅 呢個係推介item,所以我哋都order咗試一試,普通花枝餅偏薄,呢個加咗櫻花蝦,口感豐富啲,而且非常香,食落都咬到花枝粒,I recommend this !!奶蓋芒果沙冰&檸檬愛玉高山烏龍茶兩杯高質嘅飲品🥰估唔到係半個芒果放喺面,打卡打卡! 高山烏龍茶入口非常甘甜,絕對有驚喜😍
上湯櫻花蝦娃娃菜&紅油抄手
招牌紅燒牛肉麵