2020-07-16
呢餐最好味嘅係 ..... 烏龍茶👏喺愉景新城搵嘢食,上網Google一下,搵到呢間口碑唔錯嘅台灣菜餐廳,即刻行過去中染大廈,5分鐘都唔使就到。叫咗佢嘅午餐「經典三杯雞配白飯」配「南投炭燒烏龍茶」。烏龍茶先上,飲一啖,非常香嘅烏龍茶味,凍冰冰,亦真係有少少煙燻炭燒嘅味道,相當好👍轉頭就上埋三杯雞飯。食嚿雞先,嘩!雞肉好乾好硬好嚡口,但係成碟雞都沾滿三杯雞醬汁,感覺就係好乾嘅雞肉沾上濕𣲷𣲷嘅醬汁,口感怪異,雖然醬汁味道可以。雞肉基本都係碎濕濕細細粒,不過份量就真係幾多。嗰碗白飯,都係又乾又硬,我已經係一個鍾意食硬飯嘅人,都頂唔順,呢碗一係隔夜飯加熱,一係新鮮飯落唔夠水煮,總之難食🙄,食咗唔夠一半,真係頂唔順。仲有嗰碟粟米配菜,帶微苦,食咗一啖就冇再食。唯一真係好味嘅,只有烏龍茶。
仲有嗰碟粟米配菜,帶微苦,食咗一啖就冇再食。
唯一真係好味嘅,只有烏龍茶。