2011-03-22 12 瀏覽
本來無諗住再寫芝脆雞, 費時寫得多好似幫佢賣廣告咁~~!!但係呢件事我一定要寫低架!!!話說呢排係peak season,我星期六、日响屋企奮戰至天昏地暗,根本唔知時間為何物星期日 - 男朋友見我頭上已長滿草菇,實在頂唔住於是捉咗我出去食飯話要cheer up我~~~佢帶咗我去「賣飛佛」- cheese pizza當時4點幾,有d人,但唔算多,好快就搵咗個位坐叫咗個下午茶餐,無叫pizza,因為我口已長滿飛滋叫了肉醬意粉加蕃咖長通粉,加招牌炸雞一件(俾咗我男朋友食) 配埋飲品 - 都只係HK$30~~~抵到暈!!!!!!可能實在係抵到暈,突然間餐廳有位男士抽筋....!!!!! 成個人跌咗落地........!!!!!!!!!!!!係呢個千鈞一髮之際,一個疑似老闆/上司的年輕男子撲出立刻扶起個男人,問駛唔駛call 白車,並即刻拿紙巾幫佢抹乾d汗,又檢查佢有無整親好彩個男人好快清醒,不斷咁唔該個年輕老闆/上司最後個年輕老闆/上司仲請咗呢位男士飲百士可樂 (因為個男人跌落地時,連成罐百士可樂都打瀉咗)好想讚下呢個年輕老闆/上司呀! 佢d 員工都好好,個個第一時間好緊張咁睇下有無咩要幫手亦
本來無諗住再寫芝脆雞, 費時寫得多好似幫佢賣廣告咁~~!!

但係呢件事我一定要寫低架!!!
星期日 - 男朋友見我頭上已長滿草菇,實在頂唔住
於是捉咗我出去食飯話要cheer up我~~~

佢帶咗我去「賣飛佛」- cheese pizza
當時4點幾,有d人,但唔算多,好快就搵咗個位坐
叫咗個下午茶餐,無叫pizza,因為我口已長滿飛滋

係呢個千鈞一髮之際,一個疑似老闆/上司的年輕男子撲出
好彩個男人好快清醒,不斷咁唔該個年輕老闆/上司

亦都懂得安撫其他食客叫大家唔駛擔心.....!!!

雖然呢個weekend 要工作心情絕差
但見到呢件好人好事,即刻令我心情好番好多!!!!!!!
希望芝脆雞繼續維持呢種「親切」的服務態度!!
抵食下午茶餐
2011-03-06