餐廳: 逸逸居 (黃埔天地美食坊)
資訊:

2023-10-23 1466 瀏覽
千其唔好黎呢間食!一定唔好黎食!記住啊!星期日同屋企一齊行下街,諗住今晚食飯去邊食好,見到呢間餐牌大大個字寫住:四餸一湯,先588蚊,都幾好哦。我哋4個人都唔算太貴呀,考慮左一下。於是乎決定入去啦。個前台帶我哋入位都幾有禮貌,以為幾好啦,點知呢個先係惡夢開始⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯突然有個超級高男嘅侍應唔知係咪經理,拿4個人既碗過嚟又唔講嘢,排成一行,然後就走人,落單又冇禮貌,叫人讀號碼俾佢!唔該都冇聲!跟住有人上菜先知原來係粟米羹,第一啖都算ok,越食越鹹,鹹到我成碗幾乎無食咁制⋯⋯松子魚酸到我要捏住個鼻,太酸了,叉燒拼盤冇特別,唯一小炒王正常小小,雞煲都係非常鹹⋯⋯然後叫左4個白飯⋯⋯已經60蚊!正常12蚊一個!食好已經唔早,跟住去埋單,一望哇!wtf⋯⋯咩事,800幾蚊嘅⋯⋯嬲到單都掉左佢即刻,星期六日個餐已經加60蚊,茶位又要幾十蚊,仲要加一服務費!都冇服務🙄️人均消費220幾蚊我洗鬼食呢間咩!又話自己少鹹少甜餐廳,好意思講,笑死人!自己煮都仲好過!
千其唔好黎呢間食!一定唔好黎食!記住啊!

。我哋4個人都唔算太貴呀,考慮左一下。

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

排成一行,然後就走人,落單又冇禮貌,叫人讀號碼俾佢!
唔該都冇聲!

松子魚酸到我要捏住個鼻,

又話自己少鹹少甜餐廳,好意思講,笑死人!自己煮都仲好過!
2023-10-22