2024-06-05
石一燒店舖門面睇落普通,但喺我心目中留低好深刻嘅印象,無論食物定係環境氣氛,都令我覺得好舒服❤️同老公叫咗極尚和牛盛會二人前 $698前菜有沙律,炸牛乳,柚子蟹柳,辣味帶子裙邊主食有白米飯、湯烏冬、三種和牛及雜菌盛-日本九州A4和牛三角胸-日本九州A4和牛上前腿肉-澳洲和牛封門柳日本和牛有質素保證當然水準以上,最令我驚喜嘅係連澳洲和牛封門柳肉質都好嫩滑,油脂分布有平均,每一舊都好食!靚嘅牛就係唔需要擔心有冇少少Over cook,因為點燒都好食👄和牛小不免食完有油膩感,套餐附有茶消膩,今日試嘅係咖啡普洱,驚喜地普洱加咖啡配搭上味道竟然唔會苦,彼此都不搶各自風采,好出色最後就係日式小甜品,抹茶醬雲呢拿雪糕,自己攪勻抹茶汁,有得食有得玩🤙🏻老闆宗旨慢活態度,每一道菜食完先上下一道,冇催冇趕好享受,入到去好似俾佢拉慢咗個節奏咁,好休閒似去咗旅行咁!另外最吸引我嘅係餐廳播住好多陳奕迅嘅經典歌haha,一定要book mark呢間鋪!石一燒 (九龍城)地址: 九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖
同老公叫咗極尚和牛盛會二人前 $698
前菜有沙律,炸牛乳,柚子蟹柳,辣味帶子裙邊
主食有白米飯、湯烏冬、三種和牛及雜菌盛
-日本九州A4和牛三角胸
-日本九州A4和牛上前腿肉
-澳洲和牛封門柳
石一燒 (九龍城)
地址: 九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖