佐賀燒肉谷位於銅鑼灣希慎廣場, 地點方便,環境都幾舒服,座位寬敞,啱晒同朋友一齊嚟食燒肉放題我哋order咗最豐富嘅套餐 日本九洲產黑毛和牛鮮放題 ,食得開心又滿足佐賀燒肉谷會為客人提供咗一份壽喜燒材料,仲有專人即場為客人烹調,當然客人都可選擇DIY。呢種貼心服務,係少數香港餐廳可以做到,值得大讚。和牛紋理分佈平均,加上壽喜燒汁,入口軟綿綿,有入口即溶化嘅柔軟口感佐賀燒肉谷供應咗甚少係放題中可以食到嘅高質牛肉,包括:佐賀和牛三角嫩肌、佐賀 A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀 A4和牛角切、佐賀 A4和牛肩胛、佐賀 A4和牛小排、佐賀牛肋條,每一款牛肉脂肪分佈唔同,味道各俱特色,但燒完都有香噴噴嘅油脂味,肉質唔錯。唔同部位嘅牛都有獨特口感、味道,用齒頰留香嚟形容確實無誇張。放題可以食到呢種質素嘅牛肉,真係性價比極高,真係感得自己好似去咗日本旅行~自助bar 仲有牛角包,可以夾住燒肉嚟食,自製Guu.燒肉可頌Guusant,製作啱自己口味嘅爆汁燒肉包,食得好chill~ 海鮮方面都有好多選擇,我哋點咗原條魷魚筒,份量十足,大大條。日本原隻生蠔係不能錯過嘅item,蠔肉厚身又大隻,燒完仲有生蠔嘅鮮味,

海鮮方面都有好多選擇,我哋點咗原條魷魚筒,份量十足,大大條。日本原隻生蠔係不能錯過嘅item,蠔肉厚身又大隻,燒完仲有生蠔嘅鮮味,食落啖啖肉,我食咗4隻~ 另外,青口和帆立貝都好推介,燒完仲係好鮮味,又夠厚肉,口感十足。

除咗牛肉、海鮮,仲有多款前菜、蔬菜、豬肉、豚肉、羊架可以㨂,款式好多~飲品除咗即飲罐裝汽水,仲有即磨咖啡可以㨂

除咗燒烤,仲設有熟食、甜品及飲品自助區,有爆谷機、軟雪糕機(有我最愛嘅抹茶軟雪糕)可以任玩任食,仲會每位客人送上movenpick ,真係超級滿足~