2016-12-12 1308 瀏覽
今次係日本癮發作為左醫好佢 朋友又介紹我一間佢話好似去左日本一樣既日本餐廳比我去日本餐廳 最正既一定係食廚師發辦啦師傅比佢覺得當日最新鮮既食材比你帶點神秘咁最鐘意就係驚喜前菜幾特別日本(水雲)酸髪菜(好似甜醋加髪菜,一口飲哂,好似飲果汁咁,但好開胃)另外再配parmaham 同 紫蕃薯仔岩首縣生蠔師傅係我面前即場開蠔 保證新鮮好肥味,超重鹹水味,再加埋半隻手掌咁大,大愛跟住就係刺生喇每款都講下啦金木鯛-好肥美,好多油,咬入口成口都係油吞拿魚背-味道與其他部位唔同,更鮮味鮟鱇魚肝-入口輕嚼幾下,嘴內已經持久充斥著魚肝味。北寄貝-即場原隻新鮮切片,鮮甜拖羅-入口唔駛兩秒就即溶,滿後油及黏口,正牡丹蝦-日本蝦果然不同凡響,特別鮮甜,超爽口食完刺生就食磯煮鮑魚福村自製鮑魚汁(用幾百隻鮑魚熬煮而成)再配大大隻鮑魚,超級重味,極品!老闆話(許冠傑夫人必嗌之選 每星期都要order幾隻走)北海道鱈場蟹非常新鮮,好清甜,啖啖肉!又是極品白子外面燒得啱啱好,𥚃面好似軟心朱古力咁流出嚟,有少少腥但係好好味左口魚裙邊好肥美 厚切 好似食緊好有柔韌性極高既像根咁味道好持久 口腔入面都係左口魚油 非常滋味食食下
今次係日本癮發作

日本(水雲)酸髪菜
岩首縣生蠔
岩首縣生蠔
師傅係我面前即場開蠔 保證新鮮

好肥味,超重鹹水味,

再加埋半隻手掌咁大,大愛

跟住就係刺生喇
刺生
每款都講下啦

金木鯛-好肥美,好多油,咬入口成口都係油

吞拿魚背-味道與其他部位唔同,更鮮味

鮟鱇魚肝-入口輕嚼幾下,嘴內已經持久充斥著魚肝味。

北寄貝-即場原隻新鮮切片,鮮甜

拖羅-入口唔駛兩秒就即溶,滿後油及黏口,正

牡丹蝦-日本蝦果然不同凡響,特別鮮甜,超爽口

食完刺生就食磯煮鮑魚
磯煮鮑魚

北海道鱈場蟹
北海道鱈場蟹
非常新鮮,好清甜,啖啖肉!又是極品

白子
白子

左口魚裙邊
左口魚裙邊
好肥美 厚切

好似食緊好有柔韌性極高既像根咁

味道好持久 口腔入面都係左口魚油 非常滋味

食食下,有位神秘嘉賓出現左,就係汪阿姐
呢度好似特別多明星出現

應該係明星飯堂 識食

燒拖羅
燒拖羅
食完即溶,滿口拖羅味,滿囗油 !又一極品

日本稻庭烏冬
日本稻庭烏冬
正宗既日本稻庭烏冬

好彈牙 好似橡筋咁

和歌山嘅柿 紅豆奶凍
和歌山嘅柿 紅豆奶凍
柿口感爽脆,鮮甜!唔錯

超重北海道牛奶味,超滑,好正

朋友又一好介紹,真係非常滿足
2016-12-05
  • 和歌山嘅柿 紅豆奶凍