2018-04-26
最近公司同事放假要頂埋佢個份 返工比較忙同辛苦昨日趕完deadlines 今日梗係食返餐好既 獎勵下自己於是book左銅鑼灣La Postre 呢間西班牙菜既餐廳一到大堂就覺得個裝修幾有特色 放左好多個鐘係門口 令人忘記真正既時間 入邊都好有心機佈置 睇住窗邊擇設都好寫意餐牌上既選擇好多 見到樣樣都想食想試 但係今次得兩個人 於是就叫左1小菜1主菜2杯野食同1甜品 都食得好飽呢小菜我地選左 蜜瓜黑毛豬(24個月)個黑毛豬好香 有三大塊左右 仲有成大塊切好成塊既蜜瓜 配有莓仔walnuts作點綴呢個份量岩岩好 唔會話好飽食唔落主菜 蜜瓜又好清甜好多水份 好爽主菜最後選左 啤酒海鮮火煱,因好新奇 而且近排天氣涼涼地 下次先食個西班牙海鮮炒飯啤酒湯底我地選左辣既 四碟海鮮配料連埋個水煲造型既鍋座一起上店員仲好細心咁提我地食用既次序由最易熟既蟹鉗同螺肉片先 再落蜆 然後係蝦同埋扇貝份量唔算好多 但海鮮都幾新鮮 尤其係螺片同蝦仲係好彈牙最後仲可以飲埋吸收晒海鮮精華既啤酒湯底餐廳配備兩個迷你小酒杯仔 方便我地自己倒啤酒湯出黎飲頭先食落唔會好辣 飲落除左好鮮甜仲有陣陣辣味好野味 精神一掁野飲就選左
昨日趕完deadlines 今日梗係食返餐好既 獎勵下自己
於是book左銅鑼灣La Postre 呢間西班牙菜既餐廳
入邊都好有心機佈置 睇住窗邊擇設都好寫意
餐牌上既選擇好多 見到樣樣都想食想試
小菜我地選左 蜜瓜黑毛豬(24個月)
個黑毛豬好香 有三大塊左右
仲有成大塊切好成塊既蜜瓜 配有莓仔walnuts作點綴
主菜最後選左 啤酒海鮮火煱,
因好新奇 而且近排天氣涼涼地 下次先食個西班牙海鮮炒飯
份量唔算好多 但海鮮都幾新鮮 尤其係螺片同蝦仲係好彈牙
最後仲可以飲埋吸收晒海鮮精華既啤酒湯底
餐廳配備兩個迷你小酒杯仔 方便我地自己倒啤酒湯出黎飲
野飲就選左 鮮雜果莫希托 同 宇治抺茶紅豆
杯Mojito就內外如一咁清新 而且都好大杯好多新鮮生果粒 好有咬口
杯Latte都唔會好甜 配埋紅豆蓉 味道就岩岩好 唔似一般餐廳咁甜
抺茶味香而加埋上邊個d cream好幼滑
最後仲食埋道甜品 洋妹子遇上沙巴翁
個餅好皮好香脆 但內裏係充滿濃郁既莓醬同莓蓉 未食過咁足料既甜品 外邊仲可以淋上莓汁
坐係咁舒服既環境 睇住d特別既小擺設 有種幸福既感覺 即時鬆晒
洋妹子遇上沙巴翁
餐牌仲有好多菜式 下次再試下先