2023-12-05
😂好似片皮鴨嘅韓式料理|📍喜來稀肉餐廳空間大,而且有前菜任食🥰泡菜、青瓜、白蘿蔔、芽菜全部都好好食😂自己都食咗1大碗😂另外仲有爐邊烤蛋同埋爐邊烤蛋+芝士😊2款都好好食,仲有少少流心效果❤️🔥♡牛肉九節板套餐♡|💰$360個人覺得呢個套餐都幾抵食❤️🔥唔單止有專人服務❤️🔥而且一款套餐包了哂燒牛肉(牛五花)、泡菜、芽菜、杏鮑菇、香菇、青陽辣椒、菠蘿、雞蛋、韓式薄餅皮💛店員教落可以用食片皮鴨嘅方式將各款食材包起,成個過程都好好玩❤️🔥個人試過唔同嘅配搭,覺得1次過包2塊牛+芽菜+杏鮑菇+香菇+雞蛋係最好食嘅食法(๑•̀ㅂ•́)و✧♡大醬湯飯♡|💰跟餐+$60等食完牛肉九節版套餐之後,店員就會幫我哋加熱大醬湯,將飯同大醬湯,倒落去鑊加熱令飯粒吸收些許湯汁食落鹹香味濃郁,豆腐滑身仲有少量海鮮食。♡石鍋牛肉拌飯♡|💰$85等緊店員煮牛肉九節板套餐嘅時候,就可以食住呢個飯先💕倒落辣醬撈勻識落相當惹味,配料亦都唔少,如果唔夠嘅話仲可以將上述套餐嘅泡菜芽菜加入飯內撈勻,牛肉飯嘅飯焦亦頗脆口。♡牛肋骨肉♡|💰$150→$130咁啱12月喺餐廳開業10周年紀念日,所以有唔少肉類減價💓所以牛肋骨肉就減咗$20蚊
♡牛肉九節板套餐♡|💰$360
♡大醬湯飯♡|💰跟餐+$60
♡石鍋牛肉拌飯♡|💰$85
♡牛肋骨肉♡|💰$150→$130
咁啱12月喺餐廳開業10周年紀念日,所以有唔少肉類減價💓所以牛肋骨肉就減咗$20蚊🫶🏻食落牛香濃肉質偏為有嚼勁。