2019-06-07 699 瀏覽
個樣好似舊石咁,但其實係一個蛋糕嚟。見到廚窗幾靚,所以就買咗件嚟試,佢個名叫 襌Zen, 正好啱我而家嘅生活,我真係需要襌啲。蛋糕分為三部分,外層灰色嗰層,中間cream, 同最入面有啲crunchy 嘅脆脆. 外層係白味噌雲呢嗱,中間係白朱古力焦糖忌廉,最入面係榛子脆脆。食落個感覺好好笑,我以為佢外層係硬嘅,仲幾大力咁切落去,點知原來係軟身,好似mousse 咁,第一啖係有啲似食梗布丁mousse 咁,睇返相先記得,呢個係白朱古力為主嘅蛋糕。雖然白朱古力都係好甜,但feel 到已經少甜咗好多,白朱古力味都幾岀,cream 好滑,好食,入面啲脆脆都唔錯,加埋啲脆脆食,成個就無咁甜,反而有帶岀咗白朱古力雲呢嗱嘅味道,確實唔錯。其實呢間未有實體店前已經幫襯過買蛋糕㗎喇,就係好食先再嚟買,絕對值得再去買第三第四次。