2016-11-02 996 瀏覽
聞說呢度d西多好出名,事不宜遲,即刻行動。呢日(平日)朝早10點幾黎到熟食街市,見到「李記」d枱都full full地,甘搭枱囉。一坐地,待應靚姐已經說時遲那時快過黎幫手落單,甘黎得就梗係要個馳名西多,凍檸茶。見到廚房都好忙下,甘我就耐心甘等左十分鐘度,西多送到。「西多」: 呢度D西多入面係無夾餡的,至於醬方面,可以選「糖醬」或「煉奶」,呢日我選左「糖醬」。西多上枱時好香蛋香,混合埋牛油咸香同糖漿甜香,加埋炸到金黃色,賣相非常討好,就好似同我講:「你快d食我啦」,令人食指大動之外同時垂涎三尺。而西多亦已經切開左9塊先上枱,食時好方便,真係小處見心思。外層蛋漿蛋香濃郁,蛋熟得恰到好處,糖漿、牛油滲入麵包心。食落外層帶些微焦脆,緊接就係柔軟、鬆軟,咸香中帶甜膩,好似食緊綿花糖甘。一件一口,食得好方便。叫左杯凍檸茶,超大杯,茶膽屬淡身,好香檸檬味,唔「澀」,比較接近「西茶」果種「檸檬茶」,個人反而比較喜歡。
聞說呢度d西多好出名,事不宜遲,即刻行動。

見到廚房都好忙下,甘我就耐心甘等左十分鐘度,西多送到。
西多
2016-11-02
$27 (早餐)
西多