2024-03-24
🍽️雞白湯拉麵碗拉麵一上枱第一時間緊係飲啖湯先啦,濃濃嘅雞白湯一啲都冇令我失望呀,湯底濃得嚟又唔會好咸,清香得嚟又帶點甘甜味!而且雞胸肉煮得好嫩,麵身煙韌得來又有口感,配菜仲有蘆筍、粟米仔、洋蔥、紫菜同半熟蛋等,令到整體味道更加昇華😋🍽️特濃豚骨沾麵呢款沾麵絕對人氣之選,個沾麵汁係另外分開上,麵量有好多同埋沾麵頂放咗一大塊豚肉添,豚骨肥瘦均勻,亦配有半粒溏心蛋做配菜,好有鮮味同惹味😋🍽️煎餃子餃子皮好薄餃,餃子煎到好香脆,外脆內軟,裏面啲餡啖啖肉,咬落去肉汁會咇出嚟😋🥤Sage桂花烏龍冷泡茶桂花香味好突出,冷泡茶飲落去比起熱嘅茶更加有種甘甜嘅味道,呢款無糖嘅冷泡茶更加可以解膩同飲落好清爽😋🥤綠茶可樂飲第一啖覺得好神奇,因為明明係可樂但又有種綠茶嘅味道,同平時嘅可樂有不一樣嘅感覺,不過飲完之後可以解膩😋
🍽️特濃豚骨沾麵
🍽️煎餃子