2024-11-28
之前聽朋友介紹過呢間韓國餐廳,終於今晚訂枱試吓佢,一入餐廳就覺得好似身處係韓國咁,好有韓國街邊檔的氛圍。坐低左無幾耐,店員就拎左個泡菜同芽菜黎,佢個泡菜醃得好夠味,酸辣度適中。街頭魚糕串串 $146先飲個湯好香的胡椒味☺️☺️魚糕串有五大串,仲有其他魚蛋,白蘿蔔,個白蘿蔔又淋又入味。😍😍薯仔煎餅 $82大大塊,煎得香口得黎又帶點煙韌,薯仔切到一絲絲,有點咬口得黎又夠淋。半份原味炸雞 $152好中意呢度啲嘢食可以叫半份,啱曬兩個人黎食,炸雞都有五舊咁多,炸得個皮好香膽,而雞肉都keep 到juicy,食完唔會覺得好油膩,仲送埋碟醃白蘿蔔。食炸雞點可能唔飲酒,叫左枝原味米酒 $122入口甜甜的,女仕大愛呢個類型,係呢個氛圍下,點都要飲下酒先完滿。菠蘿梳打 $38好清甜的菠蘿味,估唔到呢個又幾好飲。總括嚟講呢間性價比好高,店員態度都好好,每次都面帶笑容。👍👍
街頭魚糕串串 $146
薯仔煎餅 $82
半份原味炸雞 $152
食炸雞點可能唔飲酒,叫左枝原味米酒 $122
菠蘿梳打 $38
好清甜的菠蘿味,估唔到呢個又幾好飲。