2023-02-28
好掛住深圳嘅串串,睇到哩間鋪頭評價唔錯,咁試試啦。鋪頭裝修得幾網紅,好啱打卡。晚市有3款串串套餐提供,今次揀咗B餐。我同FD對雞煲麻麻地,嘗試問下侍應可否唔上雞煲,話當然可以啦,仲問我們燒唔燒烤,唔食雞煲嘅話,可以比燒烤盤比我們燒烤,咁一定要試試啦。小料台都幾豐富,有蒜蓉,香菜,香油等,同深圳果邊一樣。串串有唔少特色品種,香菜牛肉,泡椒牛肉,孜然牛肉,黑百葉等。飲品都有成個櫃可以揀,仲有紅茶花伝等少見飲品可以。今次揀咗麻辣同雞湯嘅鴛鴦湯底。雞湯用來煮B餐搭配啲海鮮,有蜆,蝦同鮑魚。海鮮用雞湯煲完,食落更加鮮甜。套餐揀咗牛小排,睇落已經好靚,雪花分佈好均勻,微微係麻辣鍋底燙下,已經可以食。食落牛肉味好香同埋都幾嫩,好好味。香菜牛肉同泡椒牛肉係串串必食,哩個同內地口味勁似,好like。白百葉微微煮下已經可以食,好彈牙爽口。魚片比預期質素高,不僅無骨,簡直係入口即化,真係攞多幾份。燒烤都算唔錯,試咗羊肉串同牛肉串,羊肉味好香,落少少辣椒粉已經調出羊肉味,唔錯。雖然宜家都可以返深圳食嘢,但係有時候收工都想食下內地口味,哩間係唔錯嘅選擇!
晚市有3款串串套餐提供,今次揀咗B餐。
飲品都有成個櫃可以揀,仲有紅茶花伝等少見飲品可以。