2022-08-08
回憶客棧(Sham Shui Po)小編之前都食過哩間係長沙灣分店嘅外賣🥡 覺得幾唔錯 今次一於去深水埗分店堂食試真啲😚😚 估唔到哩度嘅裝修都幾chill🤩 好彩bar咁 同fd黎吹水食下串燒啱曬~⌖ 招牌花甲粉(中辣)💰$64(+娃娃菜)今次嗌中辣真係啱啱好😋 夠晒惹味 花甲份量都幾多 夠新鮮 湯底亦鮮甜👄 粉絲同埋金菇完美地索晒汁 正!😍😍⌖ 鰻魚串串(小辣)💰$18鰻魚惹味冇骨 一試無妨😛⌖ 豬頸肉(小辣)💰$16豬頸肉係粒狀嘅 夠爽口又鎖緊肉汁☺️☺️ ⌖ 安格斯牛肉粒(小辣)💰$32都有成五六粒 肉味較突出 OK嘅~🧐 ⌖ 大大塊雞扒(小辣)💰$32雞扒燒得嫩滑 啖啖肉都幾抵食 啱晒食肉獸🥰🥰⌖ 金菇肥牛(小辣)💰$26肥牛輕微燒焦 包住金菇一啖咬落去爆曬汁 推薦!😙😙⌖ 牛舌(小辣)💰$30有驚喜!牛舌中間粉粉啲 食落好Juicy💦 一啲都唔韌🤓🤓⌖ 翠玉瓜(中辣)💰$13串燒嘅菜類最怕燒到乾巴巴💥 翠玉瓜燒得啱好 食到本身嘅甜味🤤🤤⌖ 燒茄子(中辣)💰$32必嗌!超大份夠抵食☺️☺️ 面頭有爆多蒜蓉🧄 食落好香 差啲encore呀要!🤪⌖ Corona💰$30食串燒梗係要配啤酒先
⌖ 招牌花甲粉(中辣)
💰$64(+娃娃菜)
⌖ 鰻魚串串(小辣)
💰$18
鰻魚惹味冇骨 一試無妨😛
⌖ 豬頸肉(小辣)
💰$16
豬頸肉係粒狀嘅 夠爽口又鎖緊肉汁☺️☺️
⌖ 安格斯牛肉粒(小辣)
都有成五六粒 肉味較突出 OK嘅~🧐
⌖ 大大塊雞扒(小辣)
雞扒燒得嫩滑 啖啖肉都幾抵食 啱晒食肉獸🥰
🥰
⌖ 金菇肥牛(小辣)
💰$26
肥牛輕微燒焦 包住金菇一啖咬落去爆曬汁 推薦!😙😙
⌖ 牛舌(小辣)
💰$30
有驚喜!牛舌中間粉粉啲 食落好Juicy💦 一啲都唔韌🤓🤓
⌖ 翠玉瓜(中辣)
💰$13
⌖ 燒茄子(中辣)
⌖ Corona
💰$30
食串燒梗係要配啤酒先過癮😎 Menu仲有多款啤酒🍺、果酒🥃、燒酒甚至係紅酒🍷選擇添㗎~
☻ 回頭指數:8.5/ 10
❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #深水埗美食 #港式美食 #香港美食 #食好西 #深水埗串燒推薦 #香港串燒舖推介 #港式串燒舖 #招牌花甲粉 #花甲粉推介 #麻辣花甲粉 #燒鰻魚 #燒牛舌 #燒茄子 #安格斯牛肉 #大大塊燒雞扒 #串燒舖推介