2022-10-17
同朋友唔打唔撞去左呢間食素食既印度菜餐廳,一入到去香料味都好重,望落仲好地道。無咩好靚既裝修,簡簡單單更令人想試😝 呢間印度餐廳都好傳統,不論係客人定係服務員主要都係東南亞印度人,不過好好彩佢嘅餐牌係有中文字嘅佢既肉類主要係以芝士取代,每一碟咖哩既芝士份量都唔少,唔知肥唔肥呢🙈🙈芝士波菜 呢個好得意!!食落係波菜汁配芝士球,波菜汁好甜同埋好濃,好似一個甜甜地既咖哩咁,配薄餅好正!蕃茄牛油燴芝士球 特式燴薯球 兩款既醬料味道有D似,都係酸酸地但個人來講覺得偏甜,唔夠辣😝!不過就咁相比之下,個人更喜歡燴薯球~始終薯仔同咖喱都好夾❕Cheese Masala Dosa 呢個Dosa餅有驚喜,有碗蔬菜咖哩湯、椰子酸辣醬、番茄洋蔥醬三款傳統醬料,餅入面夾左薯仔,芝士味雖然唔多,但薯仔好香😍😍
芝士波菜
蕃茄牛油燴芝士球