2008-07-23
今日放假,同仔女一齊試 20週年全包套餐,先一日已訂位,仲講明食呢一個餐.晚上一去到知客位,剛剛之前有二個客,知客當然先帶客去坐位先,跟住急急腳返嚟問我幾位,咁咪話咗已訂位,咁個知客就俾咗張咭我,話行前轉左,就有人帶入位,心諗之前佢又帶人入位,我就要自己行入去??我後面都無客吖~~入到去坐低,就叫可以上菜,先嚟靈芝菇蝦球,有水準吖,跟住上雞燉鳳尾翅,略淡,鳳尾翅即係裙翅,順德花蟹煲,蟹鮮粉絲入味,不錯!鮑魚花膠筒,我食咗之後塊面有小小痺,係我食味精後既反應.味道還不錯,但味精略多,酒釀脆皮鴨,話係得獎,但同一般既燒鴨差唔多.反而個伊麵同壽包有水準,甜品係腐竹白果薏米,一般喇~以680元來講,食物係合格的.但服務就得一分,之前已講過要我自己行入位,但之後都見到個知客都有帶客入嚟.標題我用個冷字,就因為由頭到尾,侍應們都不帶半點笑容,上菜時都不發一語,祇顧放下便走,因有個蟹煲,問佢攞蟹鉗,叫咗二次先有,全程未換個碟,大佬呀,我有俾錢,唔係乞嫁.最後結脹時,收銀的走嚟,都係冷冷的說~~680吖,唉~多謝都無句,咁就聽佢講,就680元,一亳子都唔俾多佢.