2025-01-11
話說駱駝漆不嬲都係食肆集中地,見到呢間台式餐廳竟然有煲仔飯,再加上賣相吸引,就決定試吓,結果真係冇失望!😋★̆̈ 綜合臘味煲仔飯 $63 臘鴨、臘肉、臘腸、瞤腸,店家比料真係好大方,超足料!加埋甜豉油撈勻,好香口,仲有煲仔飯必備嘅飯焦,脆卜卜又香噴噴,估唔到台式餐廳都可以食到咁地道嘅煲仔飯,推介!★̆̈ 金好呷宮格餐 $88 呢個餐真係超抵食!一個主食+四款小食,我揀咗: - 鹽酥鷄:外脆內嫩,好香口,仲可以用自己鍾意嘅調味粉,6款粉任君選擇🤤- 台灣腸:成條腸上,切成三舊,啖啖肉,真材實料- 蒜泥白肉:豬肉薄切入味,蒜泥汁香濃,唔會太膩- 甜不辣:煙韌有嚼勁,咬落滿滿台式風味- 蔥油拌麵:第一啖平平無奇,但愈食愈香,蔥味好濃,令人上癮 🥰 ★̆̈ 肉鬆雙重起司蛋餅 $42 脆皮蛋餅外層香脆,內層夠鬆軟,滿載濃郁芝士香味,仲有蔥粒,誠意十足,芝士控一定要試!★̆̈ 避風塘豆腐 $32 豆腐滑溜,外層炸得香脆,加埋避風塘嘅辣味調味,好開胃!而且晚市8:30後避風塘系列半價,性價比勁高!另外跟餐嘢飲仲有半價添 💕★̆̈ 芝士奶蓋綠茶 $15芝士奶蓋飲落去微甜,有啲似雲呢拿味,配埋清清哋嘅綠茶,飲落
★̆̈ 綜合臘味煲仔飯 $63
★̆̈ 金好呷宮格餐 $88
呢個餐真係超抵食!一個主食+四款小食,我揀咗:
- 台灣腸:成條腸上,切成三舊,啖啖肉,真材實料
- 蒜泥白肉:豬肉薄切入味,蒜泥汁香濃,唔會太膩
- 甜不辣:煙韌有嚼勁,咬落滿滿台式風味
★̆̈ 肉鬆雙重起司蛋餅 $42
★̆̈ 避風塘豆腐 $32
另外跟餐嘢飲仲有半價添 💕
★̆̈ 芝士奶蓋綠茶 $15
芝士奶蓋飲落去微甜,有啲似雲呢拿味,配埋清清哋嘅綠茶,飲落好舒服 😌
★̆̈ 百香果紅茶$12
呢杯就相對甜啲,鐘意飲甜嘅朋友可以試試