2022-08-08
🇭🇰Little Bao·呢間我svae咗超耐㗎喇 不過因為呢間個feel似輕食多啲 所以我地一路都無食過🤣🤣係嗰日下午茶時間係附近做完運動諗起佢先終於黎左😈·FRIED CHICKEN BAO $98 l PORK BELLY BAO $88老實講我自己原本覺得佢白色呢種麵包唔算話好吸引 因為個樣勁似饅頭 但係佢食落係超級鬆軟 而且暖笠笠 食落完全唔會寡😍😍配埋佢個炸雞真係超好味 因為佢個雞係真係即炸既 所以係勁熱辣辣 個雞皮都好脆 一咬落去係真係爆汁 超正🐤唯一係佢個黑醋汁我自己覺得稍微濃味左少少 但係都超級推介🤤之後佢另外個豬腩肉都做得超出色 佢個豬腩肉真係好靚 肥瘦好適中 煮出黎都係超級juicy 配埋啲大蔥咬落去口感勁好🐷·SESAME BUT DIFF BAO $48 l SEAWEED POPPERS $98佢呢個甜品係我哋去嗰陣既seasonal special黎既 佢個包係好似炸饅頭咁炸左既 熱辣辣得黎完全唔會乾身或者油膩 配埋中間凍既芝麻雪糕 口感超正 我自己好鍾意🤤🤤佢個芝麻雪糕係messina既 所以芝麻味超香 而且唔會太甜 配埋啲都幾辣既辣椒絲 食落超有層次🌶️
SESAME BUT DIFF BAO $48
佢呢個甜品係我哋去嗰陣既seasonal special黎既 佢個包係好似炸饅頭咁炸左既 熱辣辣得黎完全唔會乾身或者油膩 配埋中間凍既芝麻雪糕 口感超正 我自己好鍾意🤤🤤佢個芝麻雪糕係messina既 所以芝麻味超香 而且唔會太甜 配埋啲都幾辣既辣椒絲 食落超有層次🌶️之後佢炸紫菜墨魚波都好有驚喜 佢入邊係真係有一粒粒嘅墨魚 食落去口感好好 配埋佢個好似蝦醬既黑蒜醬超級惹味 好送酒🦑
#rbyeat
#rby西餐