2021-06-07 1173 瀏覽
Pizza Maru (荃灣).🔹Maru Caesar Salad🔹.Caesar Salad好大盤,男朋友表示醬汁份量啱啱好唔會太多太漏.🔹Fishman’s Marinara Seafood Stew🔹.呢個好豐富,滿盤嘅海鮮,海量嘅青口,魷魚加帶子,配上蕃茄汁但有啲creamy,幾好食!而且仲配埋個脆包,個脆包薄薄地又好索啲汁.🔹Honey Cream Fried🔹.好食嘅薯條真係好加分,我係不折不扣嘅薯條控,熱辣辣外脆內軟,淋上左蜜糖同芝士粉,最加分係佢中間兜cream,薯條加cream原來好好好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).🔹Crab Festival Regular size add Gold Edge🔹.蟹迷嘅我一黎就睇中呢個蟹pizza,男朋友想試double cheese edge點知今日無,店員就推介我地食gold cheese,一上枱間直哇一聲,原來regular size都好大個仲有食6件😂好震撼成個金黃色,上面鋪滿蟹肉碎以及粟米粒,黃椒等配料,條芝士邊先誇張😂真係每啖都濃厚cheese可拉絲.🔹Kimchi Carbonara with Seared Scallo
Pizza Maru (荃灣)

🔹Maru Caesar Salad🔹

🔹Honey Cream Fried🔹

🔹Kimchi Carbonara with Seared Scallop🔹
今次呢一餐覺得最好食係最令人驚喜嘅一個意粉,本身卡邦尼係一個比較漏嘅意粉,但呢個加埋泡菜無咁漏之餘仲多左個惹味,泡菜嘅少少酸辣令成個意粉汁無咁膩,帶子七成熟,雖然未算刺身級但都好好食
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 Pizza Maru (荃灣) @pizzamarubk
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
  • 蜜糖忌廉炸薯條