2012-04-09
一早訂左位, 7:30PM為好朋友君君慶祝生日. 呢度既環境好浪漫呢. SWEET 如果有朋友生日, 佢地會係甜品上插蠟蠋, 如果加字就加$30我地叫左個2人餐, 另外再叫左COCKTAIL "Pina Colada"味道好, 又夠凍^^ 仲買一送一 $59散叫左個焗煙肉藍貝, 不過焗就感覺一般. 下次再試另一個. 焗既藍貝有薯蓉, 勁好味, 兩個人食晒成碟包: 配以香草牛油.. 好味~不過唔知係咪荷蘭菜既關係, D湯係食晒頭盤後先黎?頭盤:海鮮拼盤, 有生蠔, 蝦, 螺, 蜆, 藍貝.... 樣樣都好新鮮, 好甜. 螺又大隻又無沙. 生蠔都唔戥 不過感覺份量太少了, 份量多D就好^^凱撒沙律: 好味呀. 我鍾意湯: 磨菇忌廉湯: 好多磨菇蓉. 食落好健康咁主菜:羊架: 2件, 好淋又唔軔, D汁仲好特別... 配埋茄子, 青椒, 有D菜無咁膩帶子忌廉天使面: 每次黎我都要食, 好好味又Creamy^^甜品:法式焦糖燉蛋, 意大利芝士蛋糕... 兩款都好好味茶/咖啡: 我叫左杯熱咖啡, 唔太識品嘗咖啡, 不過我覺得味道都唔錯呀
包:
頭盤:
凱撒沙律: 好味呀. 我鍾意
湯:
磨菇忌廉湯: 好多磨菇蓉. 食落好健康咁
主菜:
甜品:
法式焦糖燉蛋, 意大利芝士蛋糕... 兩款都好好味
茶/咖啡:
我叫左杯熱咖啡, 唔太識品嘗咖啡, 不過我覺得味道都唔錯呀