2019-04-30 294 瀏覽
去旺角可以食到各種來自世界各地嘅美食,我去左香港搵朋友玩,佢地都好鐘意食韓國Goobne烤雞 Goobnr烤雞係一間好有名嘅韓式烤雞店,係韓國都非常有名,主打無油健康烤雞。旺角地鐵站E2出口出來就有一間分店,呢度裝修得比較精致,用餐環境唔錯,有時可能會遇到排長龍嘅情況。我們叫左蜜糖香滑烤雞,我個人黎講都幾非常鐘意蒜香味的烤雞,有一種被這個味道迷住嘅感覺~ 雖然Goobne烤雞唔係用油炸,雞肉外面都無裹炸粉,但都可以做到外脆內嫩嘅好口感!雞蛋卷係除左烤雞之外必點嘅menu!分別有韓式雞蛋卷同韓式炒粉絲雞蛋卷,韓式炒粉絲就係入面會有埋雜菜呀咁,超大一份雞蛋卷要幾個朋友一起分享先好食~亦係我的最愛沒有之一!香港嘅Goobnee烤雞分店仲有個亮點就係特飲。不止顏值高仲好好飲,在長期高溫嘅的香港都係要飲下凍野降降溫,配埋烤雞真係爽呀。

蜜糖香滑烤雞
韓式雞蛋卷