2018-03-04 1218 瀏覽
年初三,相約一班好友大吃大喝一番!假期既關係,等位同齊人入座是常識吧。等候既時間唔算好長,而且店員為我地安排左近門口既位置,遠離左較為嘈吵既人群,好適合同朋友吹吹水大講大笑!餐廳有著大排檔既裝潢同氣氛,但環境乾淨,感覺很好!戰鬥碗飲啤酒,果然夠豪氣!一行六人呢晚唔覺唔覺都入左五六枝大啤酒!今次初嚐了哈爾濱啤酒,感覺比青島要淡一些,但勝左好夠凍脆皮豬手真係無得頂!外脆內軟,皮香肉滑,唔會太鹹。有趣既係配上泰式辣醬,味道好夾,又好開胃!蠔餅又係另一傑作香脆鬆化,但油而不膩!蛋味十足,蠔既份量好足又有鮮味,拍得住潮州菜館既水準。黃金蝦。蛋黃味濃烈,蝦亦都好新鮮,味道很不錯!我地仲連埋蝦殻一齊食,非常香口但略嫌份量比較少,而蝦既size比較細,如果換上大蝦會更加正 嘿嘿炸墨魚咀。煙韌得黎又好爽口彈牙,配上喼汁,夠晒惹味!飛天通菜。好惹味又唔會太鹹!梅菜蒸菜心。好懷舊既菜式,滿滿既梅菜、菇類、碎肉淋係菜心上面,送飯一流!整體而言,朋友們都食得好開心好滿足,果然係一個好好聚腳既地方
年初三,相約一班好友大吃大喝一番!

戰鬥碗飲啤酒,果然夠豪氣!

脆皮豬手

蠔餅又係另一傑作

炸墨魚咀。煙韌得黎又好爽口彈牙,配上喼汁,夠晒惹味!

飛天通菜。好惹味又唔會太鹹!

2018-02-18
  • 脆皮豬手