2018-01-18 721 瀏覽
好友請食生日晚飯, 她聽同事講這間燒肉放題幾好食,便預先BOOK 左7:00, 我地6:45 去到, 都可安排我地入坐, 因為7點前入坐平幾十蚊, 2個人就慳番百幾數了, 雖然係好友請, 但都唔想佢太破費。我地一坐底便急不及待點野食, 點食物紙分別有牛/羊架, 豚肉, 地雞, 烏冬/麵飯, 刺身, 炸物, 壽司/卷物, 海鮮; 飲品, 生果和甜品出外自取。隔左一陣,侍應送來這架牛,牛肉片吊住一片片幾特別,肉質都ok, 原來這個是送的,每枱只有一架,但唔知係牛既什麼部位這碟都是送的,只知有牛仔骨,其他2 款唔知牛既什麼部位,燒完一入口成口都係油,肉質少許韌特選海鹽牛小排, 味道一般, 入口又係淡淡油; 沖繩脆皮腸, 感覺好似食緊臘腸, 好肥好油; 反而七味雞翼串幾好味, 辣辣地燒章魚餅&燒魚餅都OK, 半殼帆立貝唔夠新鮮; 豚肉都係好肥膩好油北寄貝, 八爪魚還可以, 帶子刺身都幾大粒, 肉質OK海老天婦羅, 粉太多, 又無天婦羅豉油提供; 榴槤炸彈, 一口咬落去流汁, 幾重榴槤味, 唔錯整體牛肉,豚肉燒完放入口都好多油,整餐都肥膩,好彩飲番d烏龍茶感覺先無咁油膩, 好友都說今次比佢同事老

北寄貝, 八爪魚還可以, 帶子刺身都幾大粒, 肉質OK
帶子, 北寄貝, 八爪魚刺身

海老天婦羅, 榴槤炸彈

, 好友都說今次比佢同事老點左,失望,中伏

2018-01-17
慶祝紀念