2018-12-09 112 瀏覽
最近見唔少人都讚呢間餐廳,所以自己都想去試下如何。今次我就提早一日訂左位。我地大約8點半去到,店外都仲有人排緊隊!好彩訂左位,等左幾分鐘就可以入座。店內空間不大,左邊係bar枱,右邊就多為二人或四人枱,唔算太闊落,所以想試又唔想等太耐嘅就最好訂好枱啦!Menu有兩份,一份係主食,小食同甜品嘅,圖片為主,望落就已經好吸引😀 選擇有唔同類型嘅蛋捲/餅,牛肉面,仲有幾款撈面,選擇唔算特別多,但都好吸引!另一份係飲品,有不少cocktails, 同埋一啲特色飲品。首先叫左份牽絲芝士酥皮蛋捲。上台嗰陣已經聞到好香濃嘅芝士味,芝士鋪滿成個蛋捲,完全可以做到拉絲嘅效果!同平時嘅蛋餅好唔同,因為係酥皮嘅,咬落脆脆地,口感同味道都好唔同。雙色鹽酥雞賣相幾好,有兩種醬料。一種係黑松露醬,另一種應該是蛋黃醬。 黑松露醬有驚喜,食落都幾夾呢。唯一唔太好嘅就係鹽酥雞嘅粉稍嫌有啲厚,但係味道都係好嘅~呢個麵雖然過百蚊,但係份量真係好大,我諗一個人未必食得曬啦!鋪喺最面頭蟹肉都好足,而啲豆腐都好香,食落有小小辣,麵條好有咬口,唔錯!雖然係撈麵,但係麻婆豆腐嘅醬多,唔會覺得好乾。呢杯珍珠奶茶幾特別哦,裝係燈膽入面。啲

牽絲芝士酥皮蛋捲

手繪雙色鹽酥雞

鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵

燈泡珍珠奶茶

呢杯珍珠奶茶幾特別哦,裝係燈膽入面。啲珍珠都幾有咬口~ 不過味道就正正常常,唔算沖得特別好飲啦!

整體利講食物嘅質素唔錯,值得去試下嘅
2018-12-04
10 分鐘 (堂食)
牽絲芝士酥皮蛋捲
鮮蟹肉麻婆豆腐撈麵