2018-12-01 107 瀏覽
近排中意咗食放題,因為又多野食選擇,食物水準都算可以接受。今次我就同朋友黎到尖沙咀另一間聽聞食物種類幾多下嘅放題😺😺😺呢間放題宵夜時段有折,我就梗係一於餓定個肚,等到宵夜時段,食餐勁嘅。呢間放題比起其他嘅算係好闊落,有d仲係圓檯添,坐落好舒服。野飲方面,可以話係應有盡有,仲有埋鮮榨橙汁,岩曬我食到好滯個陣,飲啖橙汁解解膩。😍😍😍講翻野食方面,呢到嘅食物種類認真多,中式,日式,台式,泰式都有。😍😍😍食放題首先就梗係刺身先啦,因為我有小小唔舒服,就唔食咁多生野喇,order嘅刺身唔多,整體不過不失啦,都算幾新鮮,解凍得都幾好,已經無乜雪味,我自己就最中意食甜蝦,好鮮甜,一口氣食左成十幾隻,過曬癮。☺️跟住就係壽司同手卷喇。壽司以放題黎講都算唔錯噶喇,飯唔會話太實,凍冰冰,食材都幾精緻,例如帶子上面鋪小小黑松露醬,味道又特別又好味。手卷就食到平時唔多係放題店見到嘅鵝肝手卷,鵝肝煎得好好,外面有小小焦,裡面就完全係軟糯的,滲出來嘅鵝肝油好甘香,連埋壽司飯一起食,真係無得輸。😍熟食方面,比較特別係個胡椒蝦,辣辣地,好野味,岩曬我。😘😘個蒜香牛柳粒都好岩我胃口,同樣都係有小小辣,但個蒜香味好濃,牛柳

跟住就係壽司同手卷喇。壽司放題黎講都算唔錯噶喇,飯唔會話太實,凍冰冰,食材都幾精緻,例如帶子上面鋪小小黑松露醬,味道又特別又好味。手卷就食到平時唔多係放題店見到嘅鵝肝手卷,鵝肝煎得好好,外面有小小焦,裡面就完全係軟糯的,滲出來嘅鵝肝油好甘香,連埋壽司飯一起食,真係無得輸。😍

熟食方面,比較特別係個胡椒蝦,辣辣地,好野味,岩曬我。😘😘個蒜香牛柳粒都好岩我胃口,同樣都係有小小辣,但個蒜香味好濃,牛柳都好嫩,值得一試。而我最中意食幾就係泰式鳳爪,肉質Q彈,醃得好入味,以酸同辣為主,好鬼正,完全停唔到口,總共叫咗幾碟,越食越過癮。😍😍

總嘅黎講,宵夜時段呢個價錢,認真抵食,食物種類多而水準都keep到,中意試唔同野食嘅朋友仔可以黎試下。😋😋😋