2017-07-01
我同另一半都好鐘意食麵,連續2日食沾麵,今日食左呢間,真係有驚喜,口味似日本!講麵之前想先講個梅子青瓜,佢推薦,以為會唔夾,但夾到不得了,梅子醬酸酸甜甜配落青脆青瓜,成個感覺係清甜帶少少酸,勁開胃,飯前食不得了!另外青瓜係新鮮的!👏👏👍👍必食店內沾麵款式選擇唔多,只有辣同唔辣,麵要冷定熱,我同另一半一試一款,辣湯配冷麵,同唔辣配溫麵,冷麵個款口感的覺比熱嘅更彈牙,更有口感,熱麵係會加左熱水令變熱,都有咬口,但相對就冷好啲,我本人比較愛熱,因為覺得麵應該要熱食,冷落落湯都最多係暖!另外湯就唔會好喊,落埋麵味道濃得黎唔會覺得喊👍👍麵我地揀左普通(200g) 好餓又係大食,可以揀大(300g)配料方面荀同叉燒係一人份,唔太多,唔太少,如果你勁鐘意食配料部分,你可以加29蚊要個大滿足,佢有多一份叉燒,荀,中多埋隻蛋,因為本身沾麵入面唔包糖心蛋,我好鐘意食糖心蛋,所以加左隻,佢係做得好好,糖心蛋除流心外,中要係真係有甜味👍好like!另一半就一向鐘意荀,加左分荀,加錢嘅荀應該係2人份,好多,圖有!食曬都可加魚湯,好清,就咁飲冇喊味,但會飲到好清嘅魚香,加埋濃湯一齊,絕對直得飲曬,飲唔停。整體黎講
整體黎講沾麵水準好高,青瓜食到停唔到口!所以下次一定再去呢間食晚飯😁😁