2025-02-24 0 瀏覽
好耐都冇去韓國,前晚直情夢見釜飯!真係笑死,所以今日sunday就打算搵間係香港都有賣釜飯嘅餐廳食,點知比我搵到長沙灣有一間好出名,於是即刻過來是lunch。果然冇失望,呢到冇改錯名,裝修都有d似去左會長屋企,豪華得來都冇話太離地,服務員態度都好好。呢到釜飯套餐會包埋湯同埋3款韓式banchan同一個中華沙律,其實都好多選擇。我地今次要左蟹膏蟹肉石窩釜飯同特級牛頸脊石窩釜飯。蟹膏蟹肉石窩釜飯真係見到個樣已經覺得好吸引,成個蟹蓋喺度,加埋有一盤蟹膏俾你撈飯,真係好開胃,好香濃!牛頸脊其實都好有驚喜,因為好濃牛肉味,而且一啲都唔鞋。兩個股份都俾埋牛油我哋,搞到個飯更加creamy,更加飽滿。